Årsmöte på Tekniska Museet

 

Ett något högtidligare program än vanligt blev det för de 25-30 tal gästerna i salen ”Södra Stallet” på Tekniska Museet den 12 mars 2014. Lars Paulsson tackades för återigen ett fint arrangemang. Erik Lidén var konferencier för Årsstämman och presenterade bl a följande:

  • Bengt Cedergren avtackades med blommor och Cederlunds Caloric för ett mångårigt troget arbete med Sällskapet som kassör, webbansvarig och gentleman;
  • Bengt Brügge, jämtländsk Fältjägare och John Ericssonskribent , blev utsedd till Sällskapets andra hedersmedlem;
  • Vinnaren i premiären av John Ericsson Pristävlingen i Tekniska innovationer– blivande maskiningenjör Ebba Kierkegaard – presenterades av Björn-Anders Larsson. Bilden av hennes skiss av modifierbara fraktfartyg visades på storskärm medan hennes stolta moder Britt Kierkegaard tog emot priset:  blommor, vinnarcheck och – även hon - punsch!
  • Chris Hinchcliffe (föremålsintendent på Tekniska museet) krönte kvällen med att hålla ett gediget och intressant föredrag kompletterade med många sällan skådade bilder kring Englands järnvägshistoria och John Ericssons insats i loktävlingen Rainhill Trials 1829. 
  • En smak av sportlov med gulaschsoppa intogs efteråt i restaurangen intill. Under middagen visade Tord Ingvarsson upp en sterlingmotor i miniatyr driven av en mugg rykande varmt tevatten!

 

 Prisutdelning 2014

Prisvinnaren Ebba Kierkegaards mamma Britt tar emot priset och gåvor från
ordförande Alexandra Svernlöf.